11 January
2009
geschreven door Tangaroa

Motor in de verfDe grote beurt was al gedaan, de schroefas geserviced en ook de nieuwe trillingsdempers staan fraai op hun pootjes. Nu is het tijd voor een grondige reinigingsbeurt voor onze Volvo Penta motor. Met de staalborstel wordt alle roest loggeschrapt en vervolgens met de stofzuiger weggezogen. Alle hoeken en gaatjes gaan we in. Geen hals- maar wel rugbrekende toeren om overal bij te komen.Voorzichtig ontvetten en dan eerst in de epoxyverf. Als dit droog is blazen we alle hoeken nog eens goed stofvrij met hoge druk uit onze duikfles. Hij is er niet voor gemaakt maar als we de regulator losschroeven werkt het wonderwel. Dan gaan we echt aan de slag met twee lange kwasten en Hammerite. Carolien wringt zich als een soort slangenvrouw in alle bochten maar na een lange schilderdag mag het resultaat er zijn. Weer een kluspunt minder op de lijst!

Reacties zijn gesloten.