4 December
2008
geschreven door Tangaroa

gedemonteerde motorsteunDe motor staat weer helemaal recht op zijn nieuwe poten. De oude trillingsdempers waren sterk gecorrodeerd waardoor het niet meer mogelijk was om de motor goed uit te lijnen. Eerst moest de schroefas losgekoppeld, omdat de motor niet in de as mocht gaan hangen wanneer er een steun onderuitgaat. Bij het monteren van de nieuwe steunen en het uitlijnen moet de koppeling sowieso los. Daarom wordt een gat met ring geboord in de kuipvloer om de motor te kunnen lichten. De bouten waren vreselijk vastgerot. We hebben 4 nieuwe trillingsdempers gekocht bij Allpa en geïnstalleerd. De motor is weer uitgelijnd door middel van een voelermaat.  
Daarnaast hebben we de originele 17×11 schroef er weer opgezet. De oude schroef (16×15) bleek een te grote spoed te hebben. Dit betekent dat de motor zijn toeren niet haalt. We kunnen dus weer een paar klussen van de lijst halen.

Reacties zijn gesloten.