8 November
2008
geschreven door Tangaroa

keuring reddingsvlotNu ik nog met zwangersschapsverlof ben en Wierd een spaarzame vrije dag heeft kunnen we mooi alvast ons reddingsvlot laten keuren. We willen hier zelf graag bij aanwezig zijn om zo te kunnen zien hoe het eruit ziet in opgeblazen toestand en hoe het precies werkt. Natuurlijk hopen we dit nooit meer te hoeven zien maar het lijkt ons toch verstandig om op het ergste voorbereid te zijn.We laten ons vlot keuren bij de firma Cosalt BV in Grou. Twee hele aardige kerels nemen echt de tijd voor ons en laten precies zien hoe het werkt en wat er allemaal in hoort te zitten zoals extra water, voedsel, vuurpijlen, visgerij, lampjes etc. Een aantal dingen blijkt over de datum en zal vervangen moeten worden. Het gaat hierbij met name over het water en de pijlen. We hebben er beiden een heel goed gevoel bij dat we het vlot zelf een keer hebben kunnen zien. Helemaal na op de vertrekkersdag een angstaanjagend verhaal te hebben gehoord over een reddingsvlot waar van alles mee mis bleek te zijn. Gelukkig werd dit op “het droge” ontdekt maar je moet er niet aan denken als het vlot je op het moment supreme in de steek laat. Wat je noemt echte schijn veiligheid. Dit zelfde geldt overigens ook voor de reddingsvesten. De beide heren van Cosalt wisten ons hier ook nog een waargebeurd verhaal over te vertellen waarbij de kindervesten niet opbliezen doordat er een touwtje niet goed bevestigd bleek. Ook dit werd gelukkig ontdekt bij een controle maar goed…. Genoeg reden voor ons om nog een paar nieuwe voor ons te kopen en die van Suze en Tamar regelmatig te blijven controleren. Weer een wijze les en dus een zeer nuttige middag voor ons.

Reacties zijn gesloten.