28 October
2008
geschreven door Tangaroa

Schrapen onderwaterschipOp zondag 14 september zeilen we naar de loods in Den Helder voor de start van onze lange kluswinter. Eigenlijk wilden we dit 2 weken geleden al doen, maar onze jongste spruit Tamar stak hier toen – gelukkig – een stokje voor: ze wilde eruit! De eerste – smerige – klus die op de rol staat is het kaal halen van het onderwaterschip. Er blijken twee lagen antifouling op ons schip te zitten. De nieuwe laag is zonder voorbereiding over de oude gezet, en beide lagen zijn van verschillende kwaliteit. De harde antifouling blijkt over de zachte te zijn gezet. Dus we starten met enza messen en krabbers en verfschrapers en Jimmy gaat verder met de polijstmachine…

Heel wat mandagen later ziet de gelcoat er fraai en vooral droog uit. Geen sporen van osmose. Ook de roerbladbevestigingen zijn beter dan we in eerste instantie dachten. Dat scheelt weer een punt op de kluslijst! We brengen nu drie lagen blauwe Amerlock epoxyverf aan en trekken de waterlijn iets op. Met black streak remover en andere middeltjes op een polijstmachine maken we het wit boven de waterlijn weer toonbaar. Het ziet er prachtig strak uit! In het voorjaar zullen we de antifouling en de was nog doen. Nu eerst het dek nog kaal…

Reacties zijn gesloten.