29 August
2008
geschreven door Tangaroa

Wierd rust uitNa het installeren van het hoogstnoodzakelijke hebben we deze zomer vooral gebruikt om het schip te leren kennen en het schip gelaten voor wat het was. Omdat we bijna geen vakantiedagen meer hadden hebben we voornamelijk weekendtrips naar de eilanden gedaan. Op vrijdag na het werk meteen de auto in. Dan een eveningsail naar Harlingen en de volgende ochtend of middag (afhankelijk van het tij) naar Texel, Vlieland of Terschelling. En dan zondag weer in een keer terug naar Makkum.Het was een heerlijke zomer. Bovendien hebben we een goed beeld gekregen van alle dingen die we nog willen verbeteren en bestellen. Als eerste moeten we echt zo snel mogelijk een nieuwe genua bestellen. In de oude werden de gaten namelijk na elk weekend groter. Ook lijkt een bimini een noodzakelijk kwaad. Het gastoestel en oven werken ondanks de verschillende herstelpogingen nog steeds niet naar behoren. Het zeilseizoen zat er dit jaar voor ons vroeg op. Het vierde bemanningslid werd namelijk omstreeks half september verwacht. Daarom hadden we op 28 augustus gepland om het schip leeg te halen zodat we het de week erna naar Den Helder konden varen waar het klusseizoen kon beginnen. Als afsluiting van het seizoen hadden Wierd en ik bedacht dat het misschien wel leuk was om de laatste nacht samen op de boot door te brengen zodat we de volgende dag vroeg konden beginnen met leeghalen. Het liep echter allemaal wat anders….. het vierde bemanningslid Tamar kondigde zich die nacht heel symbolisch aan in de voorpunt en is die dag twee weken te vroeg in Groningen geboren! De bemanning is compleet!

Reacties zijn gesloten.