19 April
2008
geschreven door Tangaroa

mannetje in de mastDe boot is dan wel gekocht maar hoe krijgen we haar in hemelsnaam naar Makkum? Zelf overvaren is geen optie. Ten eerste hebben we daar nu gewoon de tijd niet voor en we achten het schip hier ook nog niet klaar voor. Haar laten overvaren is duur en we we willen ook het risico niet nemen dat er tijdens deze onderneming iets gebeurt met de bemanning of met haarzelf. Het vervoer over de weg blijft de enige overgebleven optie. Maar ook hier komt meer bij kijken dan verwacht. Ten eerste moeten we een geschikte transporteur vinden. Dat zijn er niet zoveel en we kiezen uiteindelijk voor een gerenomeerde naam: Van de Wetering. Die weet ons te vertellen dat het schip verzekerd moet zijn en dat het zgn transportklaar gemaakt dient te worden voordat het daadwerkelijk vervoerd kan worden. Dit laatste houdt in dat de mast eraf moet net als de davits en alles moet sjorvast liggen. Hoe gaan we dat in hemelsnaam doen? Natuurlijk kun je hier mensen voor inhuren maar die zijn niet goedkoop en bovendien speelt dan ook het aansprakelijkheidsverhaal. Zelf doen dan maar? We hebben hier minimaal een aantal dagen voor nodig en de vrije dagen zijn al allemaal ingeboekt. Jim heeft er bovendien nog niet zoveel vertrouwen in en biedt aan om zelf nogmaals naar Marseille af te reizen, tegen een basisvergoeding natuurlijk! We regelen een vlucht en zodra alles met het contract geregeld is stapt Jim met gereedschap en al op het vliegtuig. Hij is een aantal dagen hard in de weer maar het lukt hem om op tijd alles transportklaar te krijgen voor haar reis over de weg.

Reacties zijn gesloten.