29 April
2008
geschreven door Tangaroa

Op de diepladerOp vrijdagmiddag word ik op mijn werk gebeld door van de Wetering. “Ja, hallo, we zijn er hoor! Waar kunnen we vanavond lossen?” Hier hadden we nog niet op gerekend. Ze hadden namelijk eerder aangegeven op maandag aan te komen. Kennelijk ging het sneller dan verwacht maar waar regel je op vrijdagmiddag nog een kraan met personeel? Nergens dus, want iedereen wil weekend vieren natuurlijk. Hoe jammer we het ook vinden, we zullen toch moeten wachten tot maandag. We hebben die dag ook al een kraan gereserveerd en dan is Jimmy er ook bij. Hij is tenslotte degene die de boot transport klaar heeft gemaakt en precies weet waar wat ligt en wat waar aan vast moet. Voor Caro is het een lang weekend. Zij heeft haar tenslotte nog niet in levende lijve gezien.

Maandagochtend vroeg gaan we dan eindelijk bepakt en bezakt richting Makkum. Als we aankomen staan Jim en Tien ons al op te wachten… en onze boot is er ook al! Wat is ze groot! Na de tewaterlating starten we de motor: als een zonnetje! We varen naar onze ligplaats en dan kan het opbouwen weer beginnen. Want niet alleen de davits moeten er weer op, ook de windvaan, windgenerator, zeilen etc moeten weer gemonteerd worden. Caro kan ondertussen het schip van binnen uitpluizen. Gelukkig hebben we een weekje vakantie. Ik kan Wierd op zijn verjaardag de eerste bootbenodigdheden geven. Al vond hij de aankomst van ons schip op zijn verjaardag eigenlijk al genoeg…

Reacties zijn gesloten.