29 March
2008
geschreven door Tangaroa

Daar staat ze!Na flink wat avonden heen en weer gebel met onze keurmeesters Tineke en Jimmy en de makelaar in Duitsland, besluiten we toch maar een kijkje te gaan nemen in Marseille. Tineke en Jimmy hebben wel behoefte aan een korte vakantie met de camper en Wierd gaat met het vliegtuig die kant op. De eigenaar, Tino, kan op de terugweg van zijn vakantie in Italië ook aanwezig zijn in Marseille. Caro blijft in grote afwachting thuis met Suze en dikke buik. Zou het wat zijn?

Aan het eind van de zaterdagmiddag belt Wierd eindelijk. Hij en Jimmy hebben het schip grondig bekeken en gekeurd. Er moet wel het nodige aan gebeuren. Het dek ziet er in het echt slechter uit dan op de foto’s, dus dat moet nieuw, er blijkt aanvaringsschade te zijn die ook hersteld moet worden, de motor heeft een grondige onderhoudsbeurt nodig en zo nog meer. Tijdens de opsomming die ik door de telefoon te horen krijg begint de hoop me in de schoenen te zakken. Dit wordt hem niet! Maar volgens Jim en Tien, schijnen dit soort oneffenheden normaal te zijn voor een schip van deze leeftijd. Het is volgens hen een superdeal en ze hebben haar in gedachten al gekocht. Nu wij nog…. Het enige wat ik van afstand kan doen, is Wierd vertellen wat ons budget ook al weer was en dat ie toch echt niet meer moet bieden dan….. in ieder geval VER onder de vraagprijs, die alweer lager lag dan een maand daarvoor. Lekker praten, vanuit mijn luie stoel natuurlijk.

Tino vindt onze missie met de kids een mooi plan en wil haar wel kwijt, dat is echter wel duidelijk. Helemaal na een grote opsomming van Jim over de gebreken en de extra kosten die dit met zich mee gaat brengen. Wierd biedt uiteindelijk volgens Jimmy bijna schofterig laag maar ze komen eruit. We hebben een schip gekocht! Jeetje, wat onwerkelijk…….

Reacties zijn gesloten.