27 February
2008
geschreven door Tangaroa

Wat voor schip willen we eigenlijk? We stellen als eerste heel summier een eisenlijst op. Zo moet ze in ieder geval zeewaardig zijn, niet te oud, voorzien van allerlei vertrekkersgadgets, geschikt voor kinderen etc. Van een aantal boten zijn we zeer gecharmeerd zoals de Contest, Breehorn, Carena, Trintella. Een Hallberg willen we natuurlijk ook wel maar na enige blikken op de botenbank lijkt dat “out of our leage”.

We gaan een middag langs bij de Contest Broker en zien een prachtige 38S liggen. Als we de broker vertellen over ons plan om de boot weer te verkopen in Australië weet hij ons te vertellen dat hij de ervaring heeft dat dit in ieder geval voor een Contest heel lastig is. Hij is op dat moment namelijk bezig om zelf een grote Contest vanuit Brisbane weer naar Nederland te shippen omdat ze daar onverkoopbaar blijkt. Dit bericht is een grote deuk in ons zelfvertrouwen. Is het wel zo’n goed plan? Die Contest 38S laten we dus eerst maar even liggen…. Het brengt ons in ieder geval op het idee om eerst maar eens wat brokers in Australië te mailen en hen ons plan voor te leggen. We krijgen bijna van elke broker een keurige mail terug en opvallend veel dezelfde antwoorden. Ook zij weten ons te overtuigen dat een Contest, maar ook andere minder bekende Europese merken niet heel erg in trek zijn in Australië. Men kent het daar gewoon niet. De Europese boten die wel populair zijn, zijn de Franse serieboten Beneteau en Jeanneau en ook van de Hallberg Rassy is men zeer gecharmeerd.

Met die informatie in ons achterhoofd stuiten we onder andere op een Hallberg Rassy 38 uit 1980. Deze schuit is volledig uitgerust voor een vertrekker en de prijs ligt redelijk in de buurt van ons budget. Maar zij is naar onze mening veel te oud. Toch maar even voorleggen aan onze keurmeester Jimmy. Hij reageert echter boven verwachting zeer enthousiast. We moesten er maar eens een telefoontje naar de makelaar aan wagen…

Reacties zijn gesloten.